6.000.000.000.000.000.000. 6 trilions. 6 milions de bilions. Aquesta és la quantitat de burilles que cada any acaben al terra en el nostre planeta. Es calcula que suposen entre un 25 i un 50% de la brossa recollida dels carrers. Una xifra difícil d’imaginar i que comporta gravíssims problemes de salut i ambientals. Però també pot ser un element que es pot convertir en alguna cosa de profit.

Una empresa de New Jersey anomenada TerraCycle porta quatre anys treballant per convertir les burilles dels carrers en nous productes de plàstic mitjançant un complex sistema de reciclatge. De moment tenen 7.700 contenidors repartits en 9 països diferents, i ja estan treballant conjuntament amb les companyies tabaqueres per poder millorar els processos de recollida i reciclatge.

Aquí podeu llegir íntegrament l’article publicat per The Atlantic City Lab.