La companyia d’assegurances Liberty paga als seus empleats que vagin en bici a la feina 0’37 euros per cada quilòmetre fet. La companyia, que a Espanya opera sota les marques Liberty, Regal i Genesis, també farà sessions formatives de conscienciació i seguretat per fomentar encara més aquests tipus de desplaçaments saludables i sostenibles.

La iniciativa de Liberty és novedosa a Espanya però no a la resta d’Europa. Des de l’any 2013, diferents països amb més tradició amb aquest sistema de transport, com els Països Baixos, Bèlgica, Dinamarca o Alemanya, ja impulsen polítiques d’estímul similar. A França, l’estiu del 2014 una vintena d’empreses que donen feina a més de 10.000 persones també es van apuntar a un esquema similar, pagant 0’25 cèntims d’euro per quilòmetre.

Aquí pots llegir l’article de El Economista sobre la iniciativa de Liberty.

I aquí pots llegir la noticia de Reuters sobre l’experiència a França.