Si vas quedar bocabadat igual que Harry Potter mirant com es movien les escales del castell de Hogwarts, no et pots perdre aquest vídeo. És la presentació del Ori System, un projecte desenvolupat al MIT Media Lab de Massachusetts per optimitzar l’espai als cada cop més freqüents microapartaments.

La idea és molt simple de transmetre… només tocant un botó pots convertir un mateix espai en un menjador o en un dormitori. És a dir, només tocant un botó els mobles es belluguen sols per configurar un espai o l’altre. El secret està en el mòdul compacte que incorpora un llit de matrimoni i armari en un costat i una televisió i un escriptori a l’altre.

A més, els mobles incorporen un software que permet connectar-los a altres dispositius intel·ligents, de manera que es pot configurar l’habitació des del mòbil i sense estar a casa. El sistema està dissenyat per microapartaments de menys de 28 metres quadrats, cada cop més freqüents en les grans ciutats del planeta com Nova York, Londres, Tòquio o Singapur.

Pots llegir un article en anglès publicat a la revista holandesa especialitzada en interiorisme De Zeen.